Bevers

Heb je je ooit al eens afgevraagd wat die bevers allemaal uitspoken? Of Ben je gewoon geïnteresseerd in de leefwereld van de allerkleinste Wouwertjes? Indien het antwoord tweemaal JA is, moet je zeker dit artikel eens doornemen!

Inhoud

  • De takwerking
  • Het themaverhaal 
  • De kampen
  • De wachtlijst 

De takwerking

De bevertak is er speciaal voor de 5 tot 7 jarigen. Het is dan ook de jongste tak van De Wouw. De beverleiding zorgt er elke zaterdag voor dat de bevers zich kunnen ontspannen op een manier die speciaal aan de jonge kinderen is aangepast. Alles staat in het teken van het spel waarbij aandacht wordt besteed aan expressie, creativiteit en fantasie.Er wordt, in tegenstelling tot de oudere takken, nauwelijks belang gehecht aan technieken (alhoewel het niet uitzonderlijk is dat er iets spelenderwijs wordt aangeleerd). 
Verder onderscheidt de bevertak zich van de andere takken door de groep niet in te delen in kleinere groepjes zoals nesten (bij de welpen) of patrouilles (bij de J.V./G.'s en de V./G.'s).

Het themaverhaal

Net zoals de welpen werken rond het 'Jungle Book', werkt de bevertak rond 'Vrienden van het woud'. In dit verhaal maakt een beverkolonie kennis met de familie Dubois. Hoe verder het verhaal vordert, hoe beter ze elkaar leren kennen en hoe meer avonturen ze beleven. Het verhaal symboliseert de ontwikkeling van de bevers, zo worden bv. op het einde van het verhaal de bevers getransformeerd in welpjes... 
De echte bevers zijn dus rijp om naar de welpentak over te gaan...

De kampen

De bevers gaan driemaal per jaar op kamp. Er is een weekend in november, het paaskamp en het groot kamp. Tijdens het paaskamp (5 dagen) delen we het gebouw met de welpen. Het groot kamp (in tegenstelling tot andere takken eveneens 5 dagen) wordt met de gehele eenheid beleefd.Omdat wij vinden dat de jongste bevers niet altijd oud genoeg zijn om voor een langere periode van hun ouders weg te zijn, laten wij de eerste-jaars (= het jaar waarin het kind 5 geworden is) bevers enkel meegaan op het novemberweekend. De kinderen moeten dus 6 jaar zijn (of worden op kamp) om te mogen meegaan op paas- of groot kamp.De wachtlijstOm de kwaliteit van de takwerking te kunnen blijven garanderen, zijn we genoodzaakt om met een wachtlijst te werken. Wanneer het maximum aantal bevers bereikt is, kunnen enkel nog kinderen inschrijven die nog gezinsleden binnen De Wouw hebben. Anderen worden op de wachtlijst geplaatst en worden gecontacteerd door de eenheidsleiding wanneer er een plaats vrijkomt.